Skip to main content Skip to search

Gevoelens, ons gevoelsleven en contact

Beroepscompetentieprofiel GZ-Haptotherapeut

Het kwaliteitsbeleid van de VVH en de wens tot een duidelijke profilering van de GZ-Haptotherapeut als gekwalificeerd therapeutdeskundige binnen de (eerstelijns) gezondheidzorg in Nederland hebben een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen van dit beroepscompetentieprofiel. Bij de totstandkoming van dit competentieprofiel is onder andere uitgegaan van de domeinbeschrijving GZ-Haptotherapeut.

Dit beroepscompetentieprofiel beschrijft de competenties die een GZ-Haptotherapeut nodig heeft om optimaal zelfstandig te kunnen functioneren in de beroepspraktijk van de GZ-Haptotherapeut. Deze competenties worden bepaald door zijn1 kennis, inzicht, vaardigheden (professionele en therapeutische attitude) en persoonlijkheidsontwikkeling (waaronder persoonlijke affectieve ontwikkeling).

Klik hier voor het volledige document.

  Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak
  Ervaringen van cliënten

  “Aan het begin van de rit had ik het gevoel mezelf volledig kwijt te zijn. Met Sofia samen ben ik bezig de basis weer op te bouwen. Ik durf weer te vertrouwen op mijn gevoel en luister daar ook naar.” 

  – C J Jacobs

  Sofia heeft mij met oprechte aandacht, aanraking en oefeningen bewust gemaakt van hoe ik mijn patronen doe en hoe mijn lichaam dat voelt en weergeeft. Zij heeft mijn hoofd weer in contact gebracht met mijn lichaam met als resultaat meer rust en gevoel, dankbaar ❤❤❤

  -M.B