Skip to main content Skip to search

Kinderhaptotherapie

Gevoelens, ons gevoelsleven en contact

Ook jonge kinderen kunnen hobbels tegenkomen op de weg in hun (emotionele) ontwikkeling of zich langere tijd niet lekker in hun vel voelen. Ze kunnen bijvoorbeeld moeite hebben met het uiten van of omgaan met gevoelens, in boze buien uitbarsten, zich onzeker voelen, (faal)angstig zijn, slecht slapen.

In de haptotherapie streven we naar balans. Balans tussen voelen, denken en handelen. Zo ook in de kinder-haptotherapie. Een kind wordt gevormd door zijn aanleg, zijn ouders, school en de ervaringen die het opdoet in het contact met vriendjes en vriendinnetjes, bij sport en clubjes. Als er een disbalans is dan zien we dat terug in gedrag dat het kind vertoont.

Ik ga op zoek naar waar het kind handig in is, wat het goed kan en waar het in contact met zichzelf en anderen minder handig in is of vastloopt. Samen onderzoeken we waar we ruimte kunnen maken voor de uitbreiding aan het palet van mogelijkheden die het kind al tot zijn beschikking heeft waardoor er meer balans ontstaat.

Bijzonder aan het werken met kinderen is dat hun lichaam nog zo makkelijk leert. Ze hoeven het niet te snappen om het anders te doen. Dat maakt dat het werken met bewegings- en aanraakvormen zoveel resultaat oplevert. De sessies zijn leuk, speels en ondertussen leren het lichaam en het kind heel veel.

Wat het oplevert? Wie kunnen daar beter over vertellen dan de ouders en het kind zelf.

“Er was veel veranderd in ons leven en onze dochter van 10 jaar worstelde hier flink mee. Ze stapelde haar zorgen en frustraties op in haar lijf en haar hoofd en had zo nu en dan een uitbarsting.

Als ouders vonden wij het een grote stap om hulp te vragen, om in te zien dat we er samen niet uitkwamen. Na 1 sessie wisten we het al, dit was de juiste beslissing. Onze dochter kreeg bij Sofia op speelse wijze tools aangereikt om zich te leren uiten. Hierdoor veranderde onze interactie. Wij gingen minder voor haar invullen en zij voelde zich meer gehoord en gezien. Dit alles had een zeer positief Domino-effect op haar leven zowel thuis als op school en tijdens sport. We zien haar weer huppelen, zingen en blij zijn, en als het even anders is, dan vertelt ze erover. Onze dochter nam met gemengde gevoelens afscheid van Sofia. Ze gaat Sofia en de sessies missen, maar is trots op wat ze bereikt heeft, en dat zijn wij ook. Wij zijn trots en dankbaar voor wat het ons allemaal gebracht heeft.

Wij hebben Sofia leren kennen als een warme, betrokken en kundige therapeut die op een voelende en zachte manier stevige onderwerpen kan aanpakken.”

  Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak




  Ervaringen van cliënten

  “Aan het begin van de rit had ik het gevoel mezelf volledig kwijt te zijn. Met Sofia samen ben ik bezig de basis weer op te bouwen. Ik durf weer te vertrouwen op mijn gevoel en luister daar ook naar.” 

  – C J Jacobs

  Sofia heeft mij met oprechte aandacht, aanraking en oefeningen bewust gemaakt van hoe ik mijn patronen doe en hoe mijn lichaam dat voelt en weergeeft. Zij heeft mijn hoofd weer in contact gebracht met mijn lichaam met als resultaat meer rust en gevoel, dankbaar ❤❤❤

  -M.B