Skip to main content Skip to search

Vereniging van Haptotherapeuten (VVH)

Gevoelens, ons gevoelsleven en contact

Vereniging van Haptotherapeuten (VVH)

Er bestaat veel verwarring over het verschil tussen haptonoom en GZ-Haptotherapeut. De term haptonoom wordt al jaren gebruikt in de volksmond. Omdat het beroep van Haptotherapeut geen beschermd beroep is, heeft de VVH het keurmerk GZ-Haptotherapeut ontwikkeld.

Een GZ-Haptotherapeut is een haptotherapeut die is aangesloten bij de Vereniging van Haptotherapeuten VVH. Een GZ-Haptotherapeut heeft een 4-5 jarige therapieopleiding gevolgd en beoefent het vak van haptotherapeut uit als zelfstandig beroep. De GZ-Haptotherapeut moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen, waaronder nascholingseisen, medische basiskennis op HBO-niveau, certificaat DSM IV/V voor (01-01-2016). Alleen GZ-Haptotherapeuten kunnen zich inschrijven bij de VVH. Meer informatie hierover kunt u lezen op de site van de VVH.

Een haptonoom is een hulpverlener ( fysiotherapeut, maatschappelijk werker, verpleegkundige, psycholoog ) die de 2- jarige basisopleiding in de haptonomie heeft gevolgd. Hij past de grondbeginselen toe in binnen zijn eigen beroep.

Voor de zorgverzekeraars is deelname aan een beroepsvereniging een voorwaarde om tot (gedeeltelijke) vergoeding van een consult over te gaan.

Kijk op de site van de VVH voor mee informatie over de beroepsvereniging, haptotherapie en vergoedingen.

  Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak
  Ervaringen van cliënten

  “Aan het begin van de rit had ik het gevoel mezelf volledig kwijt te zijn. Met Sofia samen ben ik bezig de basis weer op te bouwen. Ik durf weer te vertrouwen op mijn gevoel en luister daar ook naar.” 

  – C J Jacobs

  Sofia heeft mij met oprechte aandacht, aanraking en oefeningen bewust gemaakt van hoe ik mijn patronen doe en hoe mijn lichaam dat voelt en weergeeft. Zij heeft mijn hoofd weer in contact gebracht met mijn lichaam met als resultaat meer rust en gevoel, dankbaar ❤❤❤

  -M.B